Vill du bli uppringd?

Ring på 076 161 91 10 eller
använd kontaktformuläret nedan.


2014-03-29-13-52-45
Ja, Sveriges alpina centrum är perfekt för företagsgrupper som vill konferera, umgås och få tillfälle till skidåkning. Åre har lyckats att behålla den genuina charmen av skidort med historia och kultur. Att ankomma en tidig morgon med nattåg och njuta vyn av Åresjön är helt rätt. Eller så flyger ni till Östersund och har en vacker bussresa på drygt en timme utefter sjön med samma fina vy. Bergbanan från 1910 utgår från Åre Torg och går upp till Fjällgården på 566 meters höjd. Historia och atmosfär ! Här finns över 40 liftar och fler än 100 nedfarter och högsta fallhöjd är 890 meter. Baksidan av Åreskutan erbjuder bra offpist. Från torget har du en kort promenad till Kabinbanan (Nordens enda) och ski-out innebär att du mer eller mindre landar på Åre Torg. Inte för hög fart bara… Afterski hittar du bland annat på Fjällgården, Dippan och Bygget.

Företagsgrupper har bra boenden att välja bland; Åres äldsta hotell Diplomat Åregården som erbjuder bästa läget och hög standard eller Fjällgården i klassisk modern fjällstil och vid den nybyggda sexstolsliften Fjällgårdsexpressen. Hotell Granen ligger 150 meter norr om torget och har en härlig hemkänsla. Tott hotell är ett anrikt skidåkarhotell med bra spa och så givetvis det stora och välutrustade Holiday Club som ligger mellan Åre Station och sjön. Här finns Skistar, Wallmans salonger och ett stort badlandskap. Copperhill Mountain Lodge är ett fantastiskt hotell med utsikt några kilometer innan Åre. Lägenheter i vackra gamla hus hittar man också.

Känslan av en kompakt by med naturligt centrum och lätt att ta sig finns nära. Runt torget kan du hitta trevliga krogar – till exempel Ölbaren, Vinbaren, Werzéns, Dahlbom, Liten Krog och Villa Tottebo.

Buustamons fjällgård ligger mellan Rödkullen och Ullådalen och dit tar du dig först med buss eller bil och sista biten med bandvagn. Ligger avsides med fjällnatur runt knuten och halvvägs upp på Åreskutan. Här har man egen tillverkning av brännvin, restaurang, hotell, bastu och vedeldat utomhusbad. Ombonad och trivsam restaurang med mat inspirerad av fjällkaraktär.

Vad finns då mer att göra för de som inte åker skidor? Camp Åre är en arrangör som bland annat ordnar skotersafaris. Och andra årstider kan du bland annat åka zipline, cykla mountainbike eller fiska.

Åre har det mesta !

//Lena april 2014