Vill du bli uppringd?

Ring på 076 161 91 10 eller
använd kontaktformuläret nedan.


IMG_5249
IMG_5241

Tjeckien och Slovakien – en delning utan konflikt Nyårsdagen 1993,

Slovakien ville ha självständighet och Tjeckien en delning och det har fallit väl ut. Idag har man ett nära samarbete. Efter ett ganska tufft 90-tal har Slovakien fått in utländsk industri, bland annat bilindustri. Med produktion av KIA, VW och Peugeot innebär detta att landet är världens största biltillverkare räknat pet capita. Både Tjeckien och Slovakien är med i EU och i Schengen.

Om du reser från Göteborg direkt till Wien med Austrian är det lätt och enkelt att besöka Slovakien och Bratislava. Vi ordnar busstransfer som tar bara drygt en timme På vägen ser eu ett otal vinsnurror. Jag gick runt med vår agent i ett par timmar och fick en bra känsla av den fina stadskärnan (Stari Grad), den lugna atmosfären, UFO Tower med utsikt. Här händer mycket och landets levnadsstandard höjs ständigt.

I området där gamla järnridån gick finns idag ett rekreationsområde med motionsspår. I centrala stan byggs bland annat kontorsbyggnader som i Londons finanskvarter och stadens silhuett kommer att se mycket annorlunda ut om några år.

Hit kommer massor av kryssningsresenärer som besöker Bratislava på sin färd utmed Donau som mäktigt löper genom Europa. Någon vi här i Sverige kanske inte tänker på… massturism långt från oss. Tyvärr för turistbranschen i Slovakien spenderar gästerna inte mycket pengar under sitt besök så man söker nya övernattande gäster och rustar för bästa möjliga mottagande.

Jag såg ett vackert hotell som heter Devin. 4 *, renoverat i ursprunglig stil som ett riktigt anrikt hotell och med perfekt läge. Mycket för pengarna och en annorlunda destination med historia. Vi har en bra agent att samarbeta med – varför inte kombinera Wien och Österrike med Bratislava och Slovaken ?

//Lena april 2018